Antena 3 CNN Externe SUA. Un pod plin de maşini s-a prăbuşit

SUA. Un pod plin de maşini s-a prăbuşit

SUA. Un pod plin de maşini s-a prăbuşit
02 Aug 2007   •   13:31

Tragedia din oraşul american Minneapolis s-a soldat cu patru morţi. Deşi iniţial autorităţile anunţaseră mai multe decese, numărul victimelor confirmate s-a modificat. Un pod de autostradă peste fluviul Mississippi s-a prăbuşit pe neaşteptate, la o oră de vârf a traficului rutier. Alţi 60 de oameni au fost răniţi şi 20 sunt daţi dispăruţi. Departamentul american al Securităţii Interne susţine că nu ar fi vorba de un act terorist. Căutările nu au fost oprite, în ciuda întunericului.

În momentul catastrofei, pe pod se circula bară la bară. Potrivit estimărilor, cel puţin 50 de vehicule, poate chiar peste o sută, s-au prăbuşit în apele fluviului, iar unele au fost strivite de fragmentele de beton din structura podului. Un camion de mare tonaj a luat foc după ce a fost pur şi simplu rupt în două.

UPDATE: Toate autorităţile sunt implicate în finalizarea căutărilor în zona podului prăbuşit. E posibil ca numărul victimelor să mai crească. Sunt foarte multe persoane prinse în maşini care nu au fost încă scoase din apă. Este posibil ca bilanţul să crească la 30 de morţi.

Pe pod se afla şi un autobuz şcolar plin cu elevi, dar, din fericire, acesta nu s-a prăbuşit şi se pare că toţi copiii au fost salvaţi. Unii dintre ei sunt, totuşi, răniţi. Echipele de salvare au ajuns cu mare greutate la supravieţuitori, din cauza bucăţilor de beton şi metal care împiedicau navigaţia pe fluviu. Alte persoane au rămas blocate pe porţiunile podului care stau, încă, în picioare.

Localnicii spun că prăbuşirea a făcut un zgomot asemănător cu al trecerii unui avion la mică altitudine. "Pământul s-a cutremurat şi întreaga casă a început să se mişte", povesteşte o vecină aflată încă în stare de şoc. Cauza catastrofei nu este deocamdată cunoscută.

Pe pod se desfăşurau, de la începutul verii, lucrări de construcţie, iar în momentul catastrofei muncitorii lucrau cu un ciocan pneumatic. Departamentul Securităţii Interne nu are indicii, dar exista suspiciunea unui act terorist.

Podul, care se ridica la 20 de metri deasupra fluviului, era construit în 1967 şi fusese inspectat, ultima dată, de autorităţi în 2004, însă era în stare bună, lucrările de renovare ar fi trebui să înceapă în 2020.

În urmă cu aproape 4 luni, un alt pod rutier s-a prăbuşit în California, dar accidentul nu s-a soldat cu victime. Podul s-a năruit după ce o cisternă plină cu benzină, care trecea pe dedesubt, s-a răsturnat şi a luat foc. Căldura intensă degajată de incendiu a topit parţial structura de oţel a podului, iar un tronson de 50 de metri a cedat.

Singurul rănit a fost şoferul camionului. Lucrările de reparaţie s-au încheiat în mai puţin de o lună. Tot anul acesta, un pod rutier peste fluviul Xijiang din China a fost serios avariat după ce a fost lovit de o navă.

VEZI GALERIE FOTO (FOXNEWS)

IMAGINI DIN MOMENTUL PRĂBUŞIRII PODULUI:

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close