Antena 3 CNN Externe "Sunteţi foarte vulnerabili". Mesajul transmis de terorişti către marile puteri. Starea de alertă s-a menţinut în Paris

"Sunteţi foarte vulnerabili". Mesajul transmis de terorişti către marile puteri. Starea de alertă s-a menţinut în Paris

"Sunteţi foarte vulnerabili". Mesajul transmis de terorişti către marile puteri. Starea de alertă s-a menţinut în Paris
de O.P.    |    09 Ian 2015   •   05:54

 Starea de alertă s-a menţinut în Franţa, la o zi de la atentatul terorist de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo. Aseară, în jurul orei 21, o maşină a explodat în Paris şi a stârnit panică, mai ales că suflul exploziei a fost foarte puternic. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Şi în cursul zilei au avut loc mai multe incidente. La primele ore ale dimineţii, un alt atac armat a avut loc în sudul Parisului. O poliţistă a fost ucisă şi un jandarm a fost rănit.

Doi bărbaţi au tras în ei cu o mitralieră. Unul dintre atacatori a fost prins la scurt timp după incident, iar al doilea la distanţă de câteva ore, fără a avea însă vreo legătură cu cei doi fraţi căutaţi.

De asemenea, s-au înregistrat mai multe atacuri asupra unor moschei. Una în apropiere de Lyon, iar alta din regiunea Mans.

În urma unui accident rutier, un bărbat de 53 de ani de origine nord-africană a deschis focul asupra agenţilor care dirijau traficul. O poliţistă în vârstă de 20 de ani a lovită de gloanţe.  Deşi a fost reanimată minute în şir de medici, tânăra a murit.

La 6 dimineaţa, ora Franţei, o explozie a avut loc în apropierea unei moschei, aproape de Lyon, în centrul ţării. Afectat a fost şi un restaurant din zonă.

Puţin după miezul nopţii, trei grenade de exerciţiu au fost lansate şi asupra unei moschei din regiunea Mans. Un singur proiectil a explodat însă, în timp ce alte două au fost găsite intacte de poliţiştii trimişi în zonă.

La Paris şi în zonele din apropiere a fost instaurat codul maxim de alertă teroristă. Sute de ofiţeri au fost mobilizaţi să păzească sediile instituţiilor media, lăcaşurile de cult şi alte zone care prezintă grad ridicat de risc.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo atentate paris
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close