Antena 3 CNN Externe Surpriză în Cuba. O nouă apariţie publică a lui Fidel Castro (VIDEO)

Surpriză în Cuba. O nouă apariţie publică a lui Fidel Castro (VIDEO)

Surpriză în Cuba. O nouă apariţie publică a lui Fidel Castro <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Sep 2007   •   11:03

Fidel Castro a revenit în forţă pe micile ecrane din Cuba, după mai bine de trei luni în care nu a mai fost văzut şi a circulat intens zvonul că ar fi pe moarte. Într-un interviu televizat de o oră, Castro a părut totuşi destul de slăbit. Liderul cubanez, în vârstă de 81 de ani, şi-a cedat toate atribuţiile oficiale în iulie anul trecut, după ce a suferit o operaţie foarte dificilă.

Difuzarea ?conversaţiei? cu Fidel Castro i-a luat prin surprindere pe telespectatori, fiind anunţată doar în ultimul moment. Liderul cubanez s-a referit la preţul petrolului şi creşterea cursului euro, ca o dovadă că interviul fusese înregistrat în aceeaşi zi. Castro vorbea lent şi pe un ton scăzut, frazele erau uneori greu de urmărit, dar gândirea sa părea la fel de clară ca întotdeauna, potrivit analiştilor. ?Puţini oameni îşi dau seama de rapiditatea cu care se dezvoltă ştiinţa, într-un ritm incredibil, tot felul de arme, comunicaţii, produse biologice... nu se înţelege acest lucru şi, după cum am mai spus, ideologia este şi ea o armă.? a declarat Castro.

În ultimele luni nu au mai apărut noi imagini ale lui Castro, deşi ziarele au continuat să publice articole cu semnătura sa. Situaţia a alimentat speculaţiile că el ar fi în pragul morţii. Vineri, însă, înaintea prezentării interviului, doi importanţi demnitari cubanezi au afirmat că Fidel ?se reface? şi ?se află într-o perioadă fertilă de muncă?. Preşedintele venezuelan Hugo Chavez, mare admirator al lui Castro, declara, tot vineri, că acesta ?mai poate trăi 100 de ani?, deşi ?s-a aflat la un pas de moarte şi i s-au făcut nenumărate transfuzii?. În interviu, Castro a lăsat să se înţeleagă că nu s-au mai difuzat imagini ale sale deoarece nu putea fi deranjat ca să i se tundă părul sau barba. "Zvonurile spun: e muribund, e mort, o să moară mâine. Ei bine, sunt aici şi nimeni nu ştie în ce zi va muri?, a spus el, în încheierea discuţiei.

PRIMA APARIŢIE TELEVIZATĂ A LUI CASTRO DUPĂ TREI LUNI

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close