Antena 3 CNN Externe Surpriza neplăcută a lui Erdogan pentru Putin în Kazahstan

Surpriza neplăcută a lui Erdogan pentru Putin în Kazahstan

Întâlnirea dintre președinții rus și turc a început cu un moment stânjenitor pentru liderul de la Kremlin.

Surpriza neplăcută a lui Erdogan pentru Putin în Kazahstan
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2022   •   14:48

Recep Tayyip Erdogan l-a lăsat, din nou, să aștepte pe Vladimir Putin, înaintea întâlnirii de joi, din Kazahstan, transmite Antena 3.

Este o situație care subliniază noile raporturi de putere dintre cei doi lideri, în condițiile în care președintele rus se confruntă cu dezaprobarea și cu sancțiunile statelor occidentale, din cauza invaziei în Ucraina.

În cele din urmă, președintele turc a intrat în încăpere iar cei doi lideri și-au strâns mâinile.

Un moment similar a avut loc în luna iulie, în capitala Iranului.

Presa internațională a consemnat, atunci, că Erdogan l-a lăsat pe Putin să-l aștepte preț de aproape un minut, într-o încăpere plină cu reporteri și camere de televiziune.

Imaginile din iulie îl arată pe Putin agitându-se, schimbându-și greutatea de pe un picior pe altul și afișând grimase care trădau situația inconfortabilă în care se afla.

Este de notorietate că liderul rus și-a construit o reputație de a-i ține, el însuși, pe liderii internaționali să aștepte, uneori cu orele, deși discuțiile erau programate foarte precis.

Situația lui Putin, lăsat în așteptare la Astana și la Teheran, subliniază, o dată în plus, degradarea statutului internațional al Rusiei, ca urmare a războiului declanșat în luna februarie a acestui an.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close