Antena 3 CNN Externe Surpriză pentru rezidenții care au cerut cetățenie rusă în Herson și Zaporojie | "Ne întoarcem acasă!"

Surpriză pentru rezidenții care au cerut cetățenie rusă în Herson și Zaporojie | "Ne întoarcem acasă!"

O procedură care-i aduce mai aproape de Rusia pe cei care trăiesc în teritoriile separatiste din Ucraina a început să producă, sâmbătă, primele rezultate.

Surpriză pentru rezidenții care au cerut cetățenie rusă în Herson și Zaporojie | "Ne întoarcem acasă!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2022   •   18:01

Primele pașapoarte rusești destinate rezidenților din zonele ucrainene aflate sub ocupația trupelor Moscovei au ajuns la titularii lor, transmite presa internațională.

Anunțul privind distribuția documentelor a fost făcut de oficialii locali instalați de Moscova. 

Potrivit acestora, pașapoartele rusești au fost acordate în regiunile Herson și Zaporojie. 

Agenția rusă Interfax scrie că în Herson ar fi vorba de 25 de titulari, notează BBC.

"Astăzi, primele pașapoarte au fost eliberate la Herson celor care au solicitat, primii, cetățenia rusă", a spus un purtător de cuvânt al autorităților locale, menționând că evenimentul are loc în ajunul Zilei Rusiei, marcată pe 12 iunie.

Vladimir Rogov, membru al "administrației civil-militare" susținută de Moscova în Zaporojie, a spus, la rândul său, pentru agenția RIA Novosti că un număr nespecificat de localnici și-au obținut pașapoartele rusești la o ceremonie organizată la Melitopol.

"Pentru noi, acesta este un eveniment semnificativ și istoric. Următorul pas pe calea întoarcerii noastre acasă în Rusia", a precizat Rogov.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat anterior un decret care simplifică aprobarea cererilor de cetățenie rusă în cazul persoanelor din teritoriile controlate în Ucraina de separatiștii pro-ruși.

Ucraina a denunțat introducerea acestei proceduri ca fiind o încălcare flagrantă a integrității sale teritoriale.

"Decretul prezidențial rus este nul din punct de vedere juridic și nu va avea consecințe asupra cetățeniei locuitorilor din teritoriile ocupate temporar de Rusia", a transmis Ministerul de Externe ucrainean.

Foto: rezidenți din regiunea Zaporojie, parțial sub ocupație rusească, stând la coadă să cumpere SIM-uri ale unei companii rusești de comunicații, 1 iunie 2022

×
Subiecte în articol: Herson Zaporojie pașapoarte rusești
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close