Antena 3 CNN Externe Un agent de pază a desenat şi a distrus un tablou, în prima zi de muncă la o expoziţie de artă din Rusia

Un agent de pază a desenat şi a distrus un tablou, în prima zi de muncă la o expoziţie de artă din Rusia

O pictură valoroasă a fost vandalizată de un agent de securitate ”plictisit”. Cel care trebuia să păzească galeria s-a gândit să deseneze ochii unui chip căruia îi lipseau, în prima zi de lucru.

Un agent de pază a desenat şi a distrus un tablou, în prima zi de muncă la o expoziţie de artă din Rusia
Sursa foto: Twiiter/ Sketchar.io
de Cerasela Stafie    |    10 Feb 2022   •   12:27

Opera ”Trei figuri” a Annei Leporskaya a fost pictată între 1932 și 1934 și a fost asigurată pentru 75 de milioane de ruble (1,3 milioane de dolari). Tabloul a fost expus ca parte a unei expoziții de artă abstractă la Centrul Prezidențial Boris Yeltsin din Ekaterinburg.

Un incident neobișnuit a făcut ca pictura să fie scoasă din expoziție și returnată la Galeria de Stat Tretiakov din Moscova, care împrumutase tabloul: agentul de pază al galeriei i-a desenat ochii uneia dintre figuri, căreia, ce-i drept, îi lipseau.

Experții în restaurare de la Tretyakov au estimat că lucrările de restaurare ar costa 250.000 de ruble (4.600 USD).

Vandalismul la care a fost supus tabloul a fost observat de doi vizitatori, la 7 decembrie. Oamenii au anunțat angajații galeriei, scrie The Guardian.

Centrul Yeltsin a raportat pagubele poliției pe 20 decembrie, dar Ministerul Afacerilor Interne din Ekaterinburg a refuzat inițial să deschidă o anchetă, deoarece prejudiciul a fost considerat ”nesemnificativ”. Presa rusă a informat că Ministerul Culturii s-a plâns ulterior la procuratura generală pentru lipsa de acțiune, iar săptămâna trecută poliția a anunțat că investighează cazul. Suspectul riscă o amendă și până la trei luni de închisoare.

Alexander Drozdov, directorul executiv al Centrului Yeltsin, nu a spus cine este agentul de securitate dar a declarat că lucra pentru o companie privată de securitate și că a fost concediat.

Curatorul expoziției, Anna Reshetkina, a spus că pictura a fost vandalizată ”cu un stilou marca Yeltsin Center. Motivele lui sunt încă necunoscute, dar administrația crede că a fost un fel de lipsă de minte”.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close