Antena 3 CNN Externe Ploi abundente şi vânturi de până la 210 km/h

Ploi abundente şi vânturi de până la 210 km/h

Ploi abundente şi vânturi de până la 210 km/h
18 Oct 2015   •   08:49

Puternicul taifun Koppu a lovit duminică dimineață nordul Filipinelor, însoțit de vânturi violente care sunt de așteptat să dureze trei zile, a anunțat agenția națională de meteorologie, informează Agerpres.

Taifunul a lovit orașul de coastă Casiguran — situat la 215 km nord-est de Manila — la 4.00 (20.00 GMT), cu rafale de vânt atingând 210 km/h, a precizat agenția.

Aproximativ 6.500 de persoane au fost evacuate înainte de sosirea taifunului, a precizat biroul apărării civile regionale.

Mai multe drumuri au fost întrerupte în regiunea Aurora de alunecări de teren provocate de ploile torențiale care au căzut în urma taifunului, a declarat Alexander Pama, director al Consiliului național de reducere a riscurilor, la radioul DZBB.

Capitala Manila nu ar trebui sa fie lovită de taifun, dar zonele situate mai la sud din arhipelag ar putea fi afectate de vânturi violente și ploi abundente, potrivit agenției de meteorologie.

În jur de douăzeci de taifunuri și furtuni lovesc Filipinele în fiecare an, semănând moartea în urma lor, amintește France Presse.

×
Subiecte în articol: taifun filipine
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close