Antena 3 CNN Externe Cel puțin 31 de persoane și-au pierdut viața în urma unui taifun care a lovit Filipinele

Cel puțin 31 de persoane și-au pierdut viața în urma unui taifun care a lovit Filipinele

Un taifun puternic a făcut cel puţin 31 de victime în Filipine Oficialii spun că taifunul a ras totul în calea lui. Acesta a dus la întreruperea energiei electrice şi la căderea reţelelor de comunicaţii în mai multe provincii din ţară.

Cel puțin 31 de persoane și-au pierdut viața în urma unui taifun care a lovit Filipinele
Sursa foto: Twitter/Euronewes
de Alexandra Ionescu    |    18 Dec 2021   •   16:03

Taifunul Rai s-a format în Marea Chinei de Sud şi a lovit violent arhipelagul filipinez în provinciile insulare sudice şi centrale joi şi vineri. Peste 300.000 de persoane au fost evacuate, în încercarea autorităţilor de a scădea numărul victimelor, potrivit AP.

Acest taifun este cel mai puternic taifun din ultimii ani care a lovit arhipelagul din Asia de Sud-Est şi s-a format într-o perioadă neobişnuită a anului. Joi viteza vântului a atins 195 de kilometri pe oră, iar vineri a scăzut la 155 de kilometri pe oră.

Amploarea pagubelor şi victimelor a rămas neclară la două zile după, provincii întregi fiind în continuare fără curent electric sau conexiune la telefonul mobil.

Principala agenţie guvernametală de răspuns la dezastre din Filipine a declarant că sunt cel puţin 31 de persoane decedate, alte trei sunt rănite şi o persoană este dată dispărută, informează Mediafax.

Filipine este unul dintre cele mai afectate state de către cicloanele tropicale.

Cel mai puternic taifun care a lovit ţara a fost Hayan, în anul 2013, care a creat pagube materiale uriaşe, a dus la mutarea a peste 4 milioane de locuitori şi a prvocat moarea a aproximativ 10.000 de oameni.

×
Subiecte în articol: taifun filipine morti
Parteneri
Euroins, mesaj important pentru clienți: ”Nu mai târziu!”
x close