Antena 3 CNN Externe Taifunul Melor distruge tot în calea sa. A provocat cel puțin trei decese în Filipine

Taifunul Melor distruge tot în calea sa. A provocat cel puțin trei decese în Filipine

Taifunul Melor distruge tot în calea sa. A provocat cel puțin trei decese în Filipine
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    15 Dec 2015   •   09:23
Taifunul Melor și-a continuat marți trecerea devastatoare prin centrul Republicii Filipine, unde de cel puțin trei persoane au murit și milioane de oameni au rămas fără electricitate, informează agenția France Presse.

Una dintre victime a murit de hipotermie, în timp ce altele două s-au înecat în micul sat de pescari Catarman, din nordul insulei Samar, a declarat la postul de radio DZMM Jonathan Baldo, oficial municipal.

Din cauza prăbușirii unor copaci și stâlpi de electricitate s-au înregistrat pene de curent în cel puțin șapte provincii, potrivit oficialităților guvernamentale.

Melor a lovit luni dimineață nordul insulei Samar, unde trăiesc 1,5 milioane de persoane a căror principală ocupație este agricultura. Potrivit serviciul național de meteorologie, vântul continuă să sufle în rafale a căror viteză ajunge la 185 kilometri pe oră, deplasându-se pe o traiectorie care cuprinde Peninsula Bicol, insula Burias și insulele Romblon.

Meteorologii se așteaptă ca vântul să-și piardă din intensitate pe insula Mindoro înainte de a atinge Marea Chinei de Sud în după-amiaza zilei de marți.

×
Subiecte în articol: taifun filipine
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close