Antena 3 CNN Externe Talibanii au mai executat un ostatic coreean

Talibanii au mai executat un ostatic coreean

Talibanii au mai executat un ostatic coreean
31 Iul 2007   •   14:35

Coreea de Sud este în stare de şoc, după ce talibanii au mai executat un ostatic, din grupul de voluntari, răpiţi în apropiere de capitala Kabul. Cadavrul tânărului sud-coreean de numai 29 de ani a fost descoperit în provincia Ghazni, unde sunt deţinuţi în prezent restul de 21 de ostatici. Răpitorii au dat un nou ultimatum autorităţilor afgane, care expiră mâine la amiază.

Coreea de Sud a confirmat executarea celui de-al doilea ostatic, un fost inginer IT, care lucra ca voluntar pentru ajutorarea săracilor. Tânărul sud-coreean a fost împuşcat, iar cadavrul i-a fost abandonat, în provincia din centrul Afganistanului, în care a fost capturat, împreună cu colegii săi. Un bărbat, care a pretins că vorbeşte în numele militanţilor, a declarat că talibanii l-au ucis pe ostatic, pentru că guvernul de la Seul a refuzat să accepte eliberarea militanţilor încarceraţi.

Un mesaj video a fost difuzat la scurt timp la postul panarab de televiziune Al-Jazeera. În înregistrarea Al-Jazeera, se pot observa 7 dintre femeile ostatice, cu capul acoperit, şi aparent, nevătămate. Alte 4 femei au fost filmate la podea, înconjurate de bărbaţi în vestimentaţie afgană, aparent militanţi. Imaginile au fost furnizate de o ''sursă din Afganistan''.

Drama Coreei de Sud nu a luat însă sfârşit. Alţi 21 de oameni sunt în mâinile răpitorilor, iar opinia publică abordează tot mai des problema retragerii trupelor din Afganistan. La Seul, circa o sută de activişti anti-război au cerut guvernului să aducă trupele acasă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close