Antena 3 CNN Externe Țara din Europa care a ridicat nivelul amenințării teroriste la "substanțial", pentru prima dată în ultimii patru ani

Țara din Europa care a ridicat nivelul amenințării teroriste la "substanțial", pentru prima dată în ultimii patru ani

Probabilitatea unui atac terorist a crescut în ultimele luni, într-un stat din vestul Europei. Țara a ridicat nivelul de amenințare pentru prima dată din 2019.

Țara din Europa care a ridicat nivelul amenințării teroriste la "substanțial", pentru prima dată în ultimii patru ani
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    12 Dec 2023   •   19:05

Centrul olandez de coordonare pentru combaterea terorismului (NCTV) a precizat într-o declarație că a ridicat nivelul de amenințare al țării la 4 sau la "substanțial" pe o scară de 5 trepte, în contextul conflictului dintre Israel și Hamas, relatează Reuters. 

"Organizații precum ISIS și Al Qaeda se folosesc de războiul din Gaza pentru a-i îndemna pe simpatizanți să comită atacuri în Occident", a precizat agenția.

"Atacurile și arestările din Franța, Germania, Belgia și Regatul Unit de la începutul lunii octombrie ilustrează riscurile pe care le reprezintă persoanele radicalizate care sunt inspirate de evenimentele actuale și de organizațiile teroriste".

În cazul în care agenția ar avea informații despre un atac specific planificat în Olanda, ar ridica nivelul de amenințare la cinci sau "critic".

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close