Antena 3 CNN Externe Ţara în care femeile sunt reduse la tăcere. Evreii fundamentalişti au acuzat o fetiţă de 8 ani că e prostituată

Ţara în care femeile sunt reduse la tăcere. Evreii fundamentalişti au acuzat o fetiţă de 8 ani că e prostituată

Ţara în care femeile sunt reduse la tăcere. Evreii fundamentalişti au acuzat o fetiţă de 8 ani că e prostituată
Sursa foto: Foto: 972mag.com
27 Dec 2011   •   07:05

Spiritele s-au încins din nou, în Israel, între fundamentaliştii evrei şi cetăţenii obişnuiţi. Subiectul este, de această dată, îmbrăcămintea femeilor şi, în general, rolul lor în societate. Totul a început cu o fetiţă de opt ani, hărţuită în drum spre şcoală pe motiv că s-ar fi îmbrăcat... indecent.

O echipă israeliană de televiziune a fost agresată în timpul unui reportaj într-un oraş de lângă Ierusalim, unde trăiesc numeroşi evrei fundamentalişti. Aceştia au instalat panouri prin care femeile sunt chemate să se îmbrace "modest" şi să nu se amestece între bărbaţi. Reporterii au încercat să filmeze panourile, dar au fost nevoiţi să se retragă.

Poliţia şi-a întărit efectivele în oraş, dar tulburările au luat amploare după sosirea altor echipe de televiziune, atrase de incidente. Chiar şi poliţiştii au fost ţinta unor ouă clocite, aşa că, până la urmă, au intervenit în forţă.

Scandalul a pornit de la o fetiţă din oraş, care se teme să meargă la şcoală deoarece este mereu scuipată şi calificată drept "prostituată" de extremiştii evrei. Aceasta pentru că, fiind crescută în Statele Unite, obişnuieşte să poarte pantaloni şi tricouri fără mâneci. Cazul a emoţionat opinia publică din Israel care, în majoritate, nu împărtăşeşte opiniile rigide ale fundamentaliştilor.

Deşi reprezintă doar 10 la sută din populaţia Israelului, evreii fundamentalişti încearcă să impună separarea strictă între sexe şi chiar interzicerea reclamelor care înfăţişează femei. Premierul Benyamin Netanyahu a condamnat hărţuirea femeilor pe motive religioase, dar guvernul său depinde de sprijinul partidelor fundamentaliste.

×
Subiecte în articol: Israel evrei Politie religie
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close