Antena 3 CNN Externe Teroristul kamikaze ucis în asaltul poliției din Saint-Denis a fost identificat. Este vorba de un cetățean belgian

Teroristul kamikaze ucis în asaltul poliției din Saint-Denis a fost identificat. Este vorba de un cetățean belgian

Teroristul kamikaze ucis în asaltul poliției din Saint-Denis a fost identificat. Este vorba de un cetățean belgian
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
14 Ian 2016   •   21:09

Kamikaze care a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa la 18 noiembrie, în cursul unui asalt al poliției împotriva unui apartament din suburbia pariziană Saint-Denis, nordul capitalei Paris, la câteva zile de la atentatele din 13 noiembrie, a fost identificat ca fiind un cetățean belgian de origine marocană Shakib Akrouh, în vârstă de 25 de ani, a anunțat joi procurorul din Paris, relatează AFP.

El este născut la 27 august 1990 în Belgia și a fost identificat prin comparație genetică cu mama sa, a precizat procurorul Republicii, François Molins, potrivit unui comunicat. Anchetatorii cred că acest kamikaze a participat la atacurile din 13 noiembrie împotriva unor terase și restaurante pariziene cu organizatorul presupus al atentatelor Abdelhamid Abaaoud, de asemenea mort în atacul de la Saint-Denis.

Opt din zece membri ai unităților de comando de la atentate — ce s-au soldat cu 130 de morți și sute de răniți — au fost identificați. Este vorba de Abaaoud, Brahim Abdeslam și Shakib Akrouh din grupul care atacat terase din Paris, Omar Mostefai, Samy Amimour și Foued Mohamed-Aggad în atacul de la Bataclan și Bilal Hadfi la Stade de France. Salah Abdeslam, suspectat că a transportat cel puțin cu mașina echipa de kamikaze de la Stade de France, este căutat. Alți doi kamikaze de la Stade de France au intrat în Europa la 3 octombrie pe insula greacă Leros, printre migranți, având pașapoarte false siriene cu numele Ahmad Al-Mohammad și Mohammad Al-Mahmod. Adevărata lor identitate nu este cunoscută deocamdată.

×
Subiecte în articol: atentate paris
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close