Antena 3 CNN Externe Titus Corlăţean, MAE: Familiile nu mai pot aştepta. Începând de mâine dimineaţă rudele vor fi înştiinţate

Titus Corlăţean, MAE: Familiile nu mai pot aştepta. Începând de mâine dimineaţă rudele vor fi înştiinţate

Titus Corlăţean, MAE: Familiile nu mai pot aştepta. Începând de mâine dimineaţă rudele vor fi înştiinţate
24 Iun 2013   •   22:02

"Am cerut preşedintelui Republicii Muntenegru să accelereze procedurile de identificare a victimelor", a declarat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, aflat la Podgorica (Muntenegru), acolo unde cel puţin 18 persoane au murit şi 29 sunt rănite, după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o prăpastie.

Ministrul Titus Corlăţean a afirmat că este de competenţa autorităţilor din Muntenegru realizarea procedurilor de identificare a victimelor acestui accident, proceduri care sunt îngreunate din cauza faptului că multe din actele acestora au rămas încă la locul accidentului.

Prezent la Podgorica, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a completat că procedurile de medicină legală sunt foarte greoaie în orice stat şi că autorităţile din Muntenegru fac tot ce e posibil pentru a le urgenta.

Corlăţean a dat asigurări că, începând de mâine dimineaţă, va face presiuni pentru ca familiile victimelor să primească informaţii despre rudele lor implicate în accident. "Familiile nu mai pot aştepta", a mai afirmat ministrul MAE.

Cel puţin 18 persoane au murit şi 29 sunt rănite, după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut duminică într-o prăpastie, în Muntenegru.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close