x close

Toată planeta se va uita la el. Obama, prezenţă istorică la graniţa care separă Coreea de Sud de Nord

de O.P.    |    21 Mar 2012   •   10:59
Toată planeta se va uita la el. Obama, prezenţă istorică la graniţa care separă Coreea de Sud de Nord 442 Foto: The Economist

Preşedintele american, Barack Obama, aşteptat la sfârşitul săptămânii în Coreea de Sud pentru un summit privind securitatea nucleară, va merge duminică în zona demilitarizată care separă Coreea de Nord şi Coreea de Sud, a anunţat marţi un oficial al Casei Albe, relatează AFP.
  
În timpul şederii sale la Seul, Obama se va întâlni de asemenea cu omologul său rus şi cel chinez, Hu Jintao, precum şi cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat un înalt oficial al Casei Albe care şi-a păstrat anonimatul. Programul său cuprinde şi întâlniri cu  liderul sud-coreean, Lee Myung-bak.
  
Presa sud-coreeană a semnalat pe 12 martie această vizită în zona demilitarizata (DMZ), prima de acest gen pentru Obama, care a efectuat deja două vizite oficiale în Coreea de Sud de la începutul mandatului său din ianuarie 2009.
  
Conform oficialului Casei Albe, Obama va omagia cu această ocazie misiunea celor aproximativ 30.000 de soldaţi americani trimişi în partea sudică a acestei zone demilitarizate, o fâşie de câţiva kilometri care desparte Coreea de Sud şi Coreea de Nord , putere nucleară ostilă Statelor Unite.
Citeşte mai multe despre:

Barack Obama Coreea de Nord hu jintao
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati