Antena 3 CNN Externe Torino. Posibil atentat cu cocteiluri Molotov asupra unei tabere de rromi

Torino. Posibil atentat cu cocteiluri Molotov asupra unei tabere de rromi

Torino. Posibil atentat cu cocteiluri Molotov asupra unei tabere de rromi
20 Noi 2007   •   14:41
Un român, locuitor al unei tabere de romi din Torino, unde luni s-a declanşat un incendiu, susţine că focul s-a extins de la patru cocteiluri Molotov lansate de tineri italieni de pe un pod din apropiere. Incendiul a distrus 10 locuinţe, dar nicio persoană din cei 35 de rromi nu a fost rănită. Singurul martor al acestui incident, românul Sorin Georgescu Covaciu, în vârstă de 25 de ani, susţine că a văzut o maşină care s-a oprit la capătul unei bretele a autostrăzii, iar din ea au coborât patru tineri care au aprins cocteiluri Molotov în sticle de bere, pe care le-au lansat asupra taberei de romi.

Cu toate acestea, carabinierii care desfăşoară ancheta referitoare la incident, se declară sceptici cu privire la această versiune a faptelor. "Am luat la cunoştinţă mărturia care relatează despre lansarea a patru cocteiluri Molotov şi vom analiza toate elementele, pentru a stabili ce s-a întâmplat cu adevărat. Deocamdată, însă, nu avem alte indicii care să confirme ipoteza unui atentat", a declarat căpitanul de carabinieri Luigi Isacchini.

Acesta spune că nici un alt martor nu a observat prezenţa celor patru tineri care ar fi încercat să dea foc taberei, la o oră de trafic intens pe autostradă şi la care era încă lumină. Carabinierii spun că focul pare să se fi propagat dinspre zona cea mai îndepărtată de autostradă, unde nu ar fi putut ajunge o bombă incendiară lansată de pe pod. De altfel, chiar sub pod se afla o rulotă plină cu butelii cu gaz folosite de romi, care în mod ciudat a scăpat neatinsă de flăcări, în timp ce barăcile din apropiere au fost distruse de flăcări.

Un incendiu la o tabără improvizată de rromi a avut loc, tot luni, la Bologna. Acolo şi-a pierdut viaţa un copil în vârstă de patru ani iar alţi patru copii au fost răniţi. Micuţul de 4 ani era din localitatea doljeană Cerăţ, şi locuia în coliba improvizată cu părinţii săi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close