Antena 3 CNN Externe Transporturile din Franţa şi Bulgaria, afectate de greve ale angajaţilor

Transporturile din Franţa şi Bulgaria, afectate de greve ale angajaţilor

Transporturile din Franţa şi Bulgaria, afectate de greve ale angajaţilor
25 Oct 2007   •   13:28

În Franţa, o grevă a angajaţiilor companiei Air France a dat peste cap traficul pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Zeci de zboruri au fost anulate, iar mai multe avioane au decolat cu întârziere. Cei care au avut de suferit au fost pasagerii, care au ajuns cu întărziere la destinaţie sau chiar au fost nevoiţi să-şi amâne plecarea. Cursele pe distanţe lungi nu au fost afectate de greva angajaţilor Air France. Personalul companiei aeriene ameninţă că va continua protestul încă trei zile. În acelaşi timp, în Ungaria, sute de trenuri au avut întârzieri din cauza grevei mecanicilor de locomotivă.

De aseamenea, mai multe curse naţionale şi internaţionale au fost anulate. Protestul de muncă a durat doar două ore, dar a fost suficient pentru a da peste cap traficul feroviar. 300.000 de călători au fost afectaţi de grevă.

Mecanicii de locomotivă sunt nemulţumiţi că guvernul vrea să închidă rutele feroviare slab frecventate, pentru a scădea deficitul companiei. Dacă acest lucru se va întâmpla, în Ungaria vor avea loc concedieri masive în acest sector.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close