Antena 3 CNN Externe Trenul lui Kim Jong-un a ajuns în Rusia cu 50 de kilometri pe oră | Motivul pentru care liderul nord-coreean circulă neobișnuit de lent pe calea ferată

Trenul lui Kim Jong-un a ajuns în Rusia cu 50 de kilometri pe oră | Motivul pentru care liderul nord-coreean circulă neobișnuit de lent pe calea ferată

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a făcut un popas pentru a se întâlni cu oficiali locali la punctul de trecere a frontierei din orașul rus Hasan.

Trenul lui Kim Jong-un a ajuns în Rusia cu 50 de kilometri pe oră | Motivul pentru care liderul nord-coreean circulă neobișnuit de lent pe calea ferată
Sursa foto: hepta / DPA Images
de Laurențiu Rădulescu    |    Adrian Iclozan    |    12 Sep 2023   •   13:30

Ulterior, Kim și-a continuat drumul către nord cu trenul său privat, puternic blindat, a relatat agenția Reuters.

La rândul său, agenția rusă de stat RIA Novosti, citând un reprezentant al administrației locale, a confirmat că trenul lui Kim a trecut, marți dimineață, prin stația Hasan.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că o întâlnire între Kim și omologul rus Vladimir Putin va avea loc "în câteva zile, în Orientul Îndepărtat", dar nu a precizat o dată sau o locație, potrivit agenției ruse TASS.

Presa internațională a speculat că cei doi lideri vor negocia un eventual sprijin în armament al Phenianului pentru războiul purtat de trupele Moscovei în Ucraina.

Unde se vor întâlni, de fapt, Vladimir Putin și Kim Jong-un

Orientului Îndepărtat al Rusiei este o întindere masivă de teritoriu care are granițe terestre cu China, Coreea de Nord și Mongolia.

Agenția sud-coreeană de știri Yonhap a transmis la mijlocul acestei zile că nu există, aparent, măsuri de securitate sporită în gara din Vladivostok, iar autobuzele și mașinile erau parcate în fața gării la fel ca într-o zi obișnuită.

Vladivostok a fost invocat de presa internațională drept cel mai probabil loc al întâlnirii dintre Vladimir Putin și Kim Jong-un, pretextul fiind furnizat de Forumul Economic Estic, la care președintele rus a participat marți

Un tren privat, blindat și cu viteză mică

"Liderul coreean Kim Jong-un a plecat spre Rusia cu un tren special, blindat, al cărui traseu estimat până la destinația din Rusia este de circa 1.200 de kilometri. Luxul din interior atrage atenția: elementele de mobilier sunt tapițate cu piele roșie și sunt amplasate mese lungi și monitoare pentru ședințele ținute de Kim.

Viteza de deplasare este de aproape 50 de kilometri pe oră, din cauza protecției blindate masive. Trenul este un element exotic în vizita liderului nord-coreean, însă cu adevărat importantă este discuția dintre Kim și Putin.

Regimul de la Phenian are capacitatea - rămâne de văzut dacă și dorința - de a le oferi rușilor arme pentru războiul din Ucraina. Este vorba de proiectile de artilerie, rachete și muniție pentru arme de calibru mic.

Rusia poate veni la schimb cu petrol, tehnologie militară pentru submarine și cu grâne. Vizita din Rusia a lui Kim Jong-un este a doua pe care acesta o efectuează în țara condusă de Vladimir Putin. Precedenta vizită a avut loc în 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

Foto: Kim Jong-un salută pentru fotografia oficială, înainte de a pleca cu trenul din Phenian

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close