Antena 3 CNN Externe Tunel secret săpat de evrei la o sinagogă istorică din New York | Poliţia a intervenit în forţă

Tunel secret săpat de evrei la o sinagogă istorică din New York | Poliţia a intervenit în forţă

Mai mulţi evrei aparținând unei comunități hasidice au săpat un tunel secret pe sub mai multe clădiri către o sinagogă istorică din New York.

Tunel secret săpat de evrei la o sinagogă istorică din New York | Poliţia a intervenit în forţă
Sursa foto: Captură video Youtube
de Claudia Popovici    |    10 Ian 2024   •   17:23

Descoperirea a avut loc marţi după ce o persoană a sunat la Poliţie să anunțe că a început să audă voci de oameni prin pereții casei lui.

Urmare cercetărilor, s-a descoperit un tunel secret care ducea la o sinagogă pe sub mai multe clădiri.

Potrivit poliţiei cei care au săpat tunelul ar fi un grup de evrei aparținând unei comunități hasidice din New York.

Descoperirea tunelului a creat un adevărat haos la sediul mişcării hasidice Chabad-Lubavitch din Brooklyn, New York, ai cărei membri au încercat cu orice preţ să împiedice Poliţia să astupe tunelul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, au fost reţinuţi în urma scandalului. Scenele filmate de martori arată momentul în care poliția se confruntă cu tinerii care au intrat în tunel refuzând să mai plece.

Unul din ei a fost prins de agenţi, moment în care s-au trezit loviţi cu birouri de lemn şi cărţi de rugăciune de alți evrei. Unii din agenţi au folosit un spray iritant asupra grupului pentru a opri scandalul, notează observatornews.ro 

Toţi cei care s-au opus acțiunii poliţiei au fost arestaţi. Ulterior sediul mişcării hasidice Chabad-Lubavitch a fost închis temporar pentru o verificare a structurii clădirii. 

"Aceste acțiuni odioase vor fi investigate, iar sfințenia sinagogii va fi restabilită", a transmis comunitatea Chabad-Lubavitch.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: tunel evrei Politia New York
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close