Antena 3 CNN Externe Un turist a stricat Fântâna lui Neptun din Florența, după ce s-a urcat pe celebrul monument pentru a-și face un selfie

Un turist a stricat Fântâna lui Neptun din Florența, după ce s-a urcat pe celebrul monument pentru a-și face un selfie

Un turist s-a urcat pe Fântâna lui Neptun din Florența pentru a-și face un selfie, însă a produs pagube serioase, pentru care trebuie acum să plătească.

Un turist a stricat Fântâna lui Neptun din Florența, după ce s-a urcat pe celebrul monument pentru a-și face un selfie
Sursa foto: Dario Nardella | Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   21:49

Fântâna lui Neptun din Florența a fost construită în secolul al XVI-lea și a fost restaurată complet în 2018, fiind vorba despre un monument istoric important al orașului italian.

Weekendul trecut, un turist german s-a urcat pe monument pentru a-și face un selfie, însă a rupt o bucată de marmură din celebra fântână.

Întregul moment a fost surprins de camerele de supraveghere, iar autorul, un tânăr de 22 de ani, a fost identificat rapid.

Ulterior, Dario Nardella, primarul Florenței, a postat imaginile pe Twitter, precizând că turistul va fi obligat să plătească o amendă substanțială, fără însă să precizeze suma exactă.

Citește și: "Aveți bunul-simț să puneți un tricou pe voi". Românii care merg la terasele din Grecia la bustul gol, motiv de dispută între conaționali

"Nu există nicio justificare împotriva vandalismului patrimoniului cultural”, a declarat primarul, potrivit Insider.

Anul acesta a existat un val de gesturi şocante făcute de turişti în Italia. 

Mai mulţi oameni au scrijelit nume şi iniţiale pe Colosseum, iar un bărbat s-a aruncat în Fontana Di Trevi, fiind aplaudat de cei din jur.

De asemenea, o altă femeie a fost reținută de carabinieri, după ce şi-a umput sticla cu apă din Fontana di Trevi.

×
Subiecte în articol: florenta fantana
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close