Antena 3 CNN Externe Ucraina anunță că a lansat contraofensiva în teritoriile ocupate de ruși | Forțele Kievului ar fi spart apărarea trupelor Moscovei în Herson

Ucraina anunță că a lansat contraofensiva în teritoriile ocupate de ruși | Forțele Kievului ar fi spart apărarea trupelor Moscovei în Herson

Autoritățile militare ucrainene au anunțat oficial operațiuni ample în sudul țării.

Ucraina anunță că a lansat contraofensiva în teritoriile ocupate de ruși | Forțele Kievului ar fi spart apărarea trupelor Moscovei în Herson
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2022   •   17:21

"Astăzi am lansat acțiuni ofensive în diferite direcții, inclusiv în regiunea Herson", a declarat  Natalia Gumeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operativ Sud, pentru un post ucrainean de televiziune.

Ea a confirmat ulterior într-o conferință de presă că "forțele armate ucrainene au început operațiuni ofensive în mai multe zone din sudul Ucrainei".

Recentele atacuri ale forțelor Kievului asupra rutelor logistice din sud au slăbit incontestabil inamicul, a indicat purtătoarea de cuvânt, adăugând că peste zece depozite de muniții rusești au fost lovite în ultima săptămână.

Cu toate acestea, Gumeniuk a refuzat să ofere mai multe detalii despre noua ofensivă.

O contraofensivă care a întârziat două luni

"Orice operațiune militară are nevoie de liniște", a spus justificat ea absența detaliilor.

Purtătoarea de cuvânt a mai menționat că forțele ruse din sud sunt "destul de puternice", pentru că și-au consolidat pozițiile de mult timp.

Ucraina transmite de două luni mesaje referitoare la o contraofensivă planificată în regiunile sale sudice, aflate sub ocupație rusă.

Întârzierea lansării acestei operațiuni a fost pusă de presa ucraineană pe seama lipsei de armament și de combatanți.

Forțele Kievului ar fi spart prima linie de apărare a rușilor în Herson

Forțele ucrainene au spart prima linie de apărare a trupelor ruse de ocupație în special în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, a relatat postul de radio ucrainean Hromadske.

Regimentul 109 de infanterie al separatiștilor din Doneţk a fost forțat să se retragă de pe poziții, după ce trupele de desant ale Moscovei, trimise în sprijinul său, au abandonat pur și simplu câmpul de luptă, notează Ukrinform.

Comandamentul operativ de trupe ucrainene din Kahovka a declarat, la rândul său, că forțele ruse au fost private de aprovizionare pe malul drept al Niprului.

Ucrainenii au distrus cu sistemele HIMARS podurile pe care se aprovizionau rușii

Situația din teritoriul ocupat de ruși în regiunea Herson este extrem de complexă.

Cu ajutorul sistemelor HIMARS, forțele ucrainene au distrus, practic, podurile mari din zonă.

Este vorba despre podurile rutiere și de cale ferată Antonovski și Novokahovski, conform agenției Ukrinform.

După lovituri precise asupra pozițiilor ocupanților ruși de aici, aceștia nu vor să meargă la atac și se repliază pe poziții fortificate, potrivit relatărilor din presa ucraineană.

Foto: Lansator de rachete multiple Grad, operat de militari ucraineni împotriva pozițiilor ruse, regiunea Harkov, august 2022

×
Subiecte în articol: Ucraina contraofensivă Herson
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close