Antena 3 CNN Externe UE a negat introducerea chestionarului care obligă femeile să dea detalii din viaţa lor sexuală

UE a negat introducerea chestionarului care obligă femeile să dea detalii din viaţa lor sexuală

UE a negat introducerea chestionarului care obligă femeile să dea detalii din viaţa lor sexuală
21 Noi 2007   •   13:36

Uniunea Europeană a infirmat acuzaţiile potrivit cărora plănuieşte să chestioneze femeile în legătură cu viaţa lor sexuală, pentru a formula statistici privind familia, natalitatea şi fertilitatea. Parlamentul European va vota miercuri armonizarea datelor statistice despre populaţie din întreaga Uniune Europeană. Comisia Europeană a declarat că are nevoie de date de mai bună calitate despre modul în care trăiesc cetăţenii europeni, pentru a putea îmbunătăţi politicile UE.

Partidul Independenţei din Marea Britanie a afirmat că noile întrebări cerute de statisticieni sunt mult prea indiscrete.

Controversatele întrebări presupun obţinerea unor detalii din viaţa intimă a femeilor, precum durata relaţiilor lor, durata mariajului, prima relaţie şi multe altele.

Independentul Derek Clark a criticat extrem de dur parlamentarii care ar fi propus acest chestionar, pe care i-a acuzat că s-au inspirat din celebrul roman ?1984? al lui George Orwell. Clark a subliniat faptul că romanul a fost scris ca un avertisment şi nu ca un manual de instrucţiuni pentru controlarea maselor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close