UE cere Canadei să elimine vizele pentru români

17 Sep 2007   •   18:18
UE cere Canadei să elimine vizele pentru români
Canada trebuie să elimine regimul de vize pentru noile state membre UE, printre care şi România, în mod contrar riscând represalii. Cererea este inclusă într-un raport ce va fi publicat marţi de Comisia Europeană. Într-un raport care va fi prezentat miniştrilor europeni de Interne, Comisia Europeană va cere Canadei să permită cel puţin uneia dintre aceste ţări să fie scutită de vize până la sfârşitul anului şi să demonstreze progrese tangibile în abolirea regimului de vize pentru celelalte state, în prima jumătate a anului viitor.

Raportul nu specifică măsurile pe care le-ar putea adopta Uniunea Europeană sau statele membre în cazul în care Canada ar refuza să se conformeze acestor cereri.

?În mod realist, ce măsuri putem lua? Nu vom putea coveni asupra unui regim de vize pentru canadieni sau orice alte măsuri. Acest lucru va fi contraproductiv?, a declarat un diplomat dintr-un stat membru al Uniunii Europene, sub acoperirea anonimatului, având în vedere faptul că raportul nu a fost încă dat publcităţii.

Antena3.ro

x close