Antena 3 CNN Externe Ukrainsk, DOAR UNUL dintre oraşele FANTOMĂ ale Ucrainei

Ukrainsk, DOAR UNUL dintre oraşele FANTOMĂ ale Ucrainei

Ukrainsk, DOAR UNUL dintre oraşele FANTOMĂ ale Ucrainei
Sursa foto: Foto: pauluskp.com
08 Ian 2013   •   15:07

Ukrainsk este un orăşel din Ucraina, care a devenit deja popular pentru faptul că oricine poate ocupa o locuinţă abandonată, fără a suporta rigorile legii.

După o serie de accidente grave, principala activitate din zonă, mineritul, a sucombat, iar exploatările de cărbune şi-au pus lacătul neputinţei la intrarea în galerii. Oamenii, care au mai rămas în acest veritabil oraş fantomă, trăiesc din ajutorul social, iar cei mai "norocoşi" lucrează la conservarea fostelor mine.
Cei mai mulţi dintre locuitori au plecat şi şi-au abandonat apartamentele, îndreptându-se masiv către Donetsk, aflat la 40 de km distanţă.

Având în vedere situaţia dificilă, autorităţile locale au permis ca orice spaţiu locativ disponibil să fie ocupat aleatoriu. Trebuie menţionat că doar o mică parte din apartamente este racordată la reţeaua de gaze sau la centrala termică din oraş, cei mai mulţi având sobe în casă, încălzite cu cărbune.

Alături de Ukrainsk, alte zeci de oraşe din regiunea Donbass împart acelaşi destin necruţător. Centrele de producţie din astfel de localităţi sunt distruse sistematic, populaţia fiind concentrată în oraşele mari.
Pentru autorităţi, se pare că este mult mai comod şi mai ieftin  să strângă oamenii într-un oraş mare, din considerente economice, preferând să transforme fostele centre industriale în teritorii abandonate şi probabil de nelocuit pentru lumea civilizată.

×
Subiecte în articol: Donetsk
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close