Antena 3 CNN Externe Un canibal îngrozeşte Austria

Un canibal îngrozeşte Austria

Un canibal îngrozeşte Austria
29 Aug 2007   •   17:11

Austria a fost îngrozită miercuri de uciderea bestială a unei persoane fără adăpost, posibil victima unui act de canibalism din partea unui tânăr german de 19 ani. Suspectul, Robert Ackermann, originar din Köln, a fost găsit marţi cu urme de sânge în jurul gurii lângă cadavrul eviscerat al unui bărbat, Josef S., 49 de ani, de către o menajeră de la un cămin social din Viena.

Încarcerat la tribunalul regional din Viena, el nu răspunde la întrebări decât laconic şi este foarte agitat psihic. Mobilul şi data exactă a crimei nu au fost stabilite încă, potrivit unor surse din poliţia germană. Anchetatorii aşteaptă acum rezultatele testelor ADN pentru a stabili dacă suspectul a comis un act de canibalism. Autopsia nu a indicat momentul exact al decesului însă, în opinia poliţiştilor, crima a avut loc cu două, trei zile înainte de descoperirea cadavrului.

Josef S. a fost ucis cu o lovitură de halteră de zece kilograme în cap. Potrivit anchetatorilor, creierul său şi o parte din limbă se aflau pe o farfurie într-o cameră învecinată. Deşi corpul a fost deschis cu un cuţit de la gât până în zona genitală, nu a existat o prelevare de organe din zona pieptului şi a pântecelui, potrivit poliţiei. Nu este însă exclus ca suspectul să fi consumat bucăţi din corp.

În orice caz, patru fotografii ilustrează paginile publicaţiilor de scandal austriece: a lui Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), celebrul canibal din filmul ?Tăcerea mieilor?, a lui Ackermann, a victimei şi cea a ?canibalului din Rothenburg?, germanul Armin Meiwes, condamnat în 2004 pentru ca a ucis şi mâncat o persoană cu consimţământul acesteia în 2001.

Potrivit presei, Robert Ackermann a fost descris de persoanele care locuiesc în căminul din cartierul Rudolfsheim - Fünfhaus din Viena drept un bărbat brutal care a avut altercaţii cu victima. De asemenea, el ar fi avut antecedente psihiatrice.

Rompres

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close