Antena 3 CNN Externe Un hacker adolescent a ajutat la furtul a 10 milioane de lire

Un hacker adolescent a ajutat la furtul a 10 milioane de lire

Un hacker adolescent a ajutat la furtul a 10 milioane de lire
30 Noi 2007   •   13:56

Un adolescent bănuit că ar fi ajutat o organizaţie de hackeri să fure zece milioane de lire sterline din conturi bancare, a fost interogat de poliţia din Noua Zeelandă. Se presupune că tânărul, în vârstă de numai 18 ani, este cel care a scris soft?ul cu ajutorul căruia au fost ?sparte? 1,3 milioane de computere. De asemenea, întreaga reţea de computere a unei universităţi americane ?a căzut? din pricina aceluiaşi soft.

Poliţia împreună cu agenţi FBI l-au arestat pe adolescent la casa sa din oraşul Hamilton şi i-au confiscat mai multe computere, precizează SKY News. Suspectul cunoscut sub numele ?AKILL? a fost eliberat mai târziu însă face parte din investigaţie, conform declaraţiilor poliţiei.

AKILL a reuşit să scrie un soft care nu este detectat de sistemul antivirus al computerelor şi l-a vândut unor hackeri. ?Este foarte deştept şi priceput în ceea ce face. Îşi vinde serviciile şi altora?, declară unul dintre detectivii care se ocupă de caz. Acesta este doar unul dintre cazurile care face parte dintr-o organizaţie internaţională de hackeri, care folosesc computerele pentru a fura informaţii despre carduri de credit.

Pentru acuzaţiile care i se aduc, AKILL ar putea să primească o pedeapsă de maxim 10 ani de închisoare. Din iunie, când a început investigaţia, opt persoane au fost acuzate, s-au declarat vinovate sau au fost condamnate.

Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close