Antena 3 CNN Externe Un incendiu din California provocat de un copil care s-a jucat cu chibriturile

Un incendiu din California provocat de un copil care s-a jucat cu chibriturile

Un incendiu din California provocat de un copil care s-a jucat cu chibriturile
31 Oct 2007   •   10:01

Unul dintre incendiile care au devastat săptămâna trecută sudul statului american California a fost declanşat de un băiat care s-a jucat cu chibriturile. Băiatul cu chibriturile, ale cărui nume şi vârstă nu au fost date publicităţii, a recunoscut că a declanşat, în mod accidental, la 21 octombrie, un foc care a distrus în final peste 15.000 de hectare de vegetaţie şi 21 de case, în districtul Los Angeles.

Băiatul se află în prezent sub supravegherea părinţilor săi şi cazul său urmează să fie prezentat procuraturii locale. Incendiul pe care l-a declanşat acest copil a fost doar unul din cele peste 10 incendii majore izbucnite în luna octombrie în California, care au cuprins peste 2.000 de kilometri pătraţi şi s-au soldat în total cu moartea a 14 oameni şi 2.100 de case distruse.

Autorităţile au arestat cinci persoane bănuite de incendiere premeditată, dar care nu par să aibă legătură cu vreun incendiu major, şi se află în căutarea altor suspecţi, între care o persoană despre care se crede că a declanşat în mod intenţionat un foc care a pârjolit peste 11.500 de hectare şi 16 case în districtul Orange.

A fost promisă de altfel o recompensă de 285.000 de dolari pentru informaţii capabile să ducă la arestarea şi condamnarea unui piroman.

Marţi seara târziu, pompierii reuşiseră să stingă majoritatea incendiilor în proporţie de 90% şi ultimele patru focare erau localizate.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close