Antena 3 CNN Externe Un jucător japonez de baseball a donat 1,25 milioane dolari victimelor din ţara sa

Un jucător japonez de baseball a donat 1,25 milioane dolari victimelor din ţara sa

Un jucător japonez de baseball a donat 1,25 milioane dolari victimelor din ţara sa
Sursa foto: Foto: drivelineathletics.com
19 Mar 2011   •   17:02
Japonezul Ichiro Suzuki, vedetă a echipei americane de baseball Seattle Mariners, a donat suma de 100 de milioane de yeni (aproximativ 1,25 milioane de dolari) victimelor catastrofei din Japonia, prin intermediul Crucii Roşii, informează AFP.

Gruparea Seattle Mariners, care a anunţat că va dona şi ea 100.000 de dolari (70.000 de euro), a făcut un apel la suporteri pentru a demonstra solidaritate faţă de poporul japonez, luându-şi angajamentul de a dona şi banii strânşi la următoarele şase meciuri disputate pe teren propriu. În plus, va fi organizată şi o licitaţie în data de 9 aprilie.

Pe de altă parte, firma Nintendo of America Inc., acţionarul majoritar al grupării de baseball, a anunţat că va face donaţii, în timp ce compania mamă, din Japonia, a donat deja 300 de milioane de yeni (2,6 milioane de euro).

Alte şase cluburi din Liga Americană de Baseball (MLB) - Oakland Athletics, Boston Red Sox, Los Angeles Dodgers, San Francisco Giants, New York Yankees şi San Diego Padres -- au iniţiat în această săptămână strângeri de fonduri pentru sinistraţii din Japonia.

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei, pe 11 martie, a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). 

Bilanţul cutremurului urmat de tsunami care au devastat nord-estul Japoniei s-a agravat, ajungând la 7.197 de morţi confirmaţi şi 10.905 persoane dispărute, au anunţat, sâmbătă, autorităţile locale.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close