Antena 3 CNN Externe Un oficial NATO ironizează Rusia printr-o "lecţie de geografie" pe Twitter

Un oficial NATO ironizează Rusia printr-o "lecţie de geografie" pe Twitter

Un oficial NATO ironizează Rusia printr-o "lecţie de geografie" pe Twitter
12 Apr 2015   •   22:16
Un purtător de cuvânt NATO, locotenent-colonelul Jay Janzen, i-a răspuns miercuri printr-o "lecţie de geografie" ironică, pe Twitter, unui purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse care cataloga "provocatoare" mobilizarea unor trupe ale Alianţei Nord-Atlantice în România, relatează Ukraine Today.
"Rusia afirmă că exerciţiile defensive din România sunt ", a scris el, postând o hartă, în care arată că România şi Rusia se află la 1.000 de kilometri distanţă. "Folosesc aceeaşi hartă?", adaugă el, ironic.


De când a fost postat pe Twitter, săptămâna trecută, mesajul a fost repostat de sute ori.
Planurile Alianţei Nord-Atlantice de a suplimenta capacităţile militare din România sunt "provocatoare", a declarat miercuri Aleksandr Lukaşevici, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, apreciind că Bucureştiul "sacrifică stabilitatea regională de dragul strategilor" din alte părţi ale lumii.
După anexarea Crimeei de către Moscova, anul trecut, liderii Alianţei Nord-Atlantice au aprobat planuri de consolidare a apărării Europei de Est şi crearea unei forţe de reazţie ultrarapidă de 5.000 de oameni.
NATO a efectuat săptămâna trecută primele exerciţii ale acestei forţe de reacţie rapidă, la care au participat cel puţin 1.500 de militari.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close