Antena 3 CNN Externe Un ofiţer român participă la ancheta atacului din Roma

Un ofiţer român participă la ancheta atacului din Roma

Un ofiţer român participă la ancheta atacului din Roma
28 Sep 2007   •   08:19

Primarul Romei, Walter Veltroni, consideră incidentul drept "un act de netolerat". Veltroni este decis să ceară ajutorul guvernului, pentru rezolvarea situaţiei de criză din capitală. Potrivit oficialului, românii reprezintă 75% dintre infractorii arestaţi la Roma în primele opt luni ale acestui an.

Cei trei români au fost acostaţi de un grup de bărbaţi. Martorii povestesc că atacatorii l-au obligat pe unul dintre ei să îngenuncheze şi apoi au deschis focul. Românul ucis a primit un glonţ în tâmplă. Celelalte două pesoane sunt în stare gravă, internate în spital. Urmează să le fie stabilizate semnele vitale, pentru a putea fi audiate de anchetatori.


Şi primarul Romei a făcut referire la violenţele în care sunt implicaţi cetăţeni români. Walter Veltroni a avertizat că deschiderea graniţelor pentru cetăţenii proveniţi din România a dus la o creştere alarmantă a criminalităţii. El a precizat că, dintre cele peste 3500 de arestări înregistrate în primele opt luni ale acestui an, 2690 au fost efectuate în rândul imigranţilor români. Cifrele sunt enorme, în comparaţie cu procentele înregistrate în rândul celorlalte comunităţi de imigranţi care fac probleme autorităţilor italiene.

Astfel, dintre infractorii arestaţi, numai 7% sunt marocani şi 4,4% albanezi. Veltroni a intervenit chiar pe lângă Ministrul de Interne, pentru a lua măsuri în vederea stopării valului de violenţe şi protecţia cetăţenilor.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close