Antena 3 CNN Externe Un savant NASA a fost reținut pentru că a refuzat să-și deblocheze telefonul. De ce îl ținea codat

Un savant NASA a fost reținut pentru că a refuzat să-și deblocheze telefonul. De ce îl ținea codat

Un savant NASA a fost reținut pentru că a refuzat să-și deblocheze telefonul. De ce îl ținea codat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Mar 2017   •   14:21

Un cercetător NASA, născut în SUA, a fost reținut de poliția de frontieră din Houston pentru că a refuzat să-și deblocheze telefonul, informează theverge.com.

Sidd Bikkannavar lucrează la laboratorul NASA Jet Propulsion folosit de telescopul James Webb. Bărbatul a fost reținut până a acceptat să lase un agent să-i examineze conținutul telefonului.

Deși telefonul era proprietatea NASA, agenții n-au ținut cont de asta. Bărbatul a fost reținut imediat după ce i-a fost scanat pașaportul și i s-a dat apoi un document care permitea ofițerilor să-l verifice.

Sidd Bikkannavar a fost dus în sala de interviu unde i-au fost puse mai multe întrebări.

„Le-am spus că nu am voie să dau codul, trebuie să-mi protejez accesul. Însă au insistat că au autoritatea de a verifica”, a declarat Bikkannavar.

După insistențele ofițerilor, savantul a cedat și a deblocat telefonul. Bărbatul susține că un ofițer a plecat cu telefonul său timp de 30 de minute.

Cercetătorul Bikkannavar a declarat că nu știe ce s-a întâmplat în acele 30 de minute, dar „echipa de securitate de la Jet Propulsion nu a fost deloc încântată de incident”.

×
Subiecte în articol: NASA Houston
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close