Antena 3 CNN Externe Un taifun cu 180 km/oră a lovit Japonia. Două persoane au murit şi mai multe sunt dispărute

Un taifun cu 180 km/oră a lovit Japonia. Două persoane au murit şi mai multe sunt dispărute

Un taifun cu 180 km/oră a lovit Japonia. Două persoane au murit şi mai multe sunt dispărute
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
de M.Z.    |    06 Oct 2014   •   11:40
Un taifun ce a atins viteze de până la 180 kilometri pe oră s-a abătut luni asupra oraşului Tokyo după ce a lovit vestul şi sudul Japoniei, lăsând în urmă două persoane decedate şi trei date dispărute, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.
 
Taifunul Phanfone a ajuns duminică deasupra uscatului în oraşul Hamamatsu, din centrul Japoniei, a precizat Agenţia Meteorologică din Japonia.
 
Sute de mii de oameni au fost sfătuiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza pericolului alunecărilor de teren, a ploilor torenţiale, a râurilor umflate şi a vânturilor puternice în zonele de coastă ale ţării.
 
Duminică, o femeie în vârsta de 58 de ani a fost găsită moartă după ce a căzut de pe o stâncă din cauza vânturilor puternice de pe insula Okinawa.
 
Trei aviatori americani au fost acoperiţi de valurile mari de pe insulă. Unul dintre cei trei a fost recuperat, însă, mai târziu, a fost declarat mort la un spital local. Ceilalţi doi aviatori sunt daţi dispăruţi, potrivit bazei aeriene americane din Kadena (Japonia).
 
Este, de asemenea, dat dispărut un student, care a fost căutat de echipele de salvare în largul coastei oraşului Fujisawa, la sud de Tokyo, unde se pare că tânărul naviga.
 
Companiile aeriene au anulat 608 zboruri programate pentru luni şi multe curse feroviare au fost la rândul lor suspendate.
 

×
Subiecte în articol: taifun japonia
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close