Antena 3 CNN Externe Un taifun puternic a făcut ravagii în Japonia. Peste 160 de oameni au fost răniţi

Un taifun puternic a făcut ravagii în Japonia. Peste 160 de oameni au fost răniţi

Un taifun puternic a făcut ravagii în Japonia. Peste 160 de oameni au fost răniţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2012   •   07:29

Un puternic taifun a lovit capitala Japoniei, Tokyo, şi oraşele vecine, după ce făcuse, deja, o victimă pe insula Okinawa din sudul arhipelagului nipon.Peste 160 de persoane au fost uşor rănite pe aceeaşi insulă, unde vântul deosebit de puternic adus de taifun a provocat şi importante pagube materiale.

Taifunul Jelawat s-a abătut, mai întâi, asupra insulei Okinawa, cu ploi torenţiale, vânt şi valuri de câţiva metri. Un pescar care a ieşit pe mare în ciuda avertizărilor a dispărut fără urmă şi zeci de oameni au fost răniţi. Vântul cu viteze de peste 230 kilometri pe oră a mutat din loc chiar şi maşinile parcate, sub privirile uimite ale soldaţilor americani staţionaţi pe insulă.

Aproape 180.000 de familii au rămas fără curent electric. A fost doar începutul, pentru că taifunul s-a îndreptat apoi spre cea mai dens populată regiune a Japoniei.



Printre răniţi se numără un turist australian, surprins de un uriaş copac doborât de vânt, la Osaka. Furtuna i-a lovit din plin pe locuitorii din Tokyo, care, în ciuda avertismentelor meteorologice, nu se aşteptau la o futrună atât de violentă.

Dar japonezii, obişnuiţi cu taifunele, s-au străduit să reziste şi acestei încercări, chiar cu zâmbetul pe buze.

Mai puţin bucuroşi au fost cei ce-şi plănuiseră călătorii, deoarece întreaga reţea de transport a fost cuprins de haos. Peste 600 de curse aeriene au fost anulate la Tokyo şi în alte mari aeroporturi japoneze.

Circulaţia trenurilor de mare viteză a fost, şi ea, suspendată iar pe celelalte linii feroviare, ca şi pe autogări, s-au înregistrat mari întârzieri. În multe regiuni pericolul a trecut, dar autorităţile avertizează că mai sunt încă posibile inundaţii şi alunecări de teren.



×
Subiecte în articol: taifun
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close