Antena 3 Externe Unde ar putea ajunge norul radioactiv de la Fukushima

Unde ar putea ajunge norul radioactiv de la Fukushima

de Antena3.ro    |    17 Mar 2011   •   13:55
Unde ar putea ajunge norul radioactiv de la Fukushima
Sursa foto: Foto: nytimes.com

Norul radioactiv care provine de la centrală niponă Fukushima ar putea ajunge deasupra Oceanului Pacific, joi s-ar deplasa în insulele Aleutine şi vineri seara în California, potrivit unei prognoze întreprinse de Naţiunile Unite, transmite New York Times.

Nivelul radiaţiilor va scădea pe parcurs şi, în cel mai rău caz, se vor înregistra efecte mici în Statele Unite, precizează experţii. Într-un mod similar, norii radioactivi emanaţi de la Cernobîl în 1986 au fost deasupra pământului şi au ajuns în Statele Unite după zece zile, nivelul radiaţiilor fiind minim.

Prognoza prezentă, realizată joi, nu oferă detalii despre nivelul actual al radiaţiilor, ci doar despre posibila deplasare a norului radioactiv. Studiul ia în considerare actualele informaţii despre viteza şi direcţia rafalelor de vânt din Pacific.

Prognoza este realizată de Organizaţia Tratatului pentru Interzicerea Testelor, subordonată Naţiunilor Unite, care are sediul la Viena.

Comisia de Reglementare din SUA dăduse asigurări la sfârşitul săptămânii trercute, că "nu se vor înregistra efecte dăunătoare sănătăţii" din cauza norilor radioactivi din Japonia, deoarece între cele două ţări sunt mii de kilometri.

VEZI TRASEUL PROBABIL AL NORULUI RADIOACTIV DE LA FUKUSHIMA

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close