Antena 3 CNN Externe Ungaria. Miting împotriva ?premierului mincinos? (VIDEO)

Ungaria. Miting împotriva ?premierului mincinos? (VIDEO)

Ungaria. Miting împotriva ?premierului mincinos? <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Sep 2007   •   08:00

Câteva mii de oameni au manifestat, luni, la Budapesta, la împlinirea unui an de la protestele violente declanşate de mărturisirea premierului socialist că a minţit în campania electorală. Organizatorii demonstraţiei din acest an se aşteptau la zeci de mii de participanţi. Forţele de ordine au fost din nou mobilizate, dar nu s-au înregistrat decât incidente minore.

Protestele au fost organizate de un aşa-numit Forum pentru Schimbarea Regimului. Potrivit presei ungare, cei mai mulţi dintre manifestanţi erau militanţi de dreapta sau extrema dreaptă -  

Ciocnirile de anul trecut, cele mai violente de la Revoluţia Ungară din 1956, s-au soldat cu peste 200 de răniţi. De această dată, manifestanţii s-au mulţumit să scandeze lozinci împotriva aşa-numiţilor ?bolşevici? şi a premierului Gyurcsany, calificat drept mincinos sau chiar nebun. Participanţii păreau nemulţumiţi nu atât de starea democraţiei sau de orientarea politică a guvernului, cât de măsurile dure menite să elimine uriaşul deficit bugetar.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Artiștii trupei Coldplay „au fost șocați” de huiduielile la adresa lui Babasha
x close