Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Academicienii din Germania fac apel la Angela Merkel să blocheze BREXIT: "Nu este prea târziu"

Academicienii din Germania fac apel la Angela Merkel să blocheze BREXIT: "Nu este prea târziu"

Academicienii din Germania fac apel la Angela Merkel să blocheze BREXIT: "Nu este prea târziu"
03 Noi 2016   •   11:40

Academicienii din Germania au lansat un apel la cancelarul Angela Merkel să blocheze procesul Brexit. Savanții susțin că nu este “o operațiune încheiată”, conform publicației Independent.

Un raport anual al unui grup denumit “înțelepții” a lansat un apel către “negocieri constructive pentru a preveni o ieșire a Marii Britanii din UE”, în ciuda rezultatului de la referendumul din Regat.

Apelul vine în ciuda concluziei Consiliului Experților Economici Germani, care a arătat că Marea Britanie va fi cea mai afectată de acest proces.

Impactul fiscal de termen scurt al Brexit asupra Germaniei ar fi “moderat” și economia ar fi îndeajuns de puternică pentru a rezista și șocurilor ulterioare, conform experților.

Raportul a fost publicat cu doar o zi înainte ca Înalta Curte din Marea Britanie să decidă dacă premierul britanic Theresa May are dreptul să nu ia în considerare Parlamentul în declanșarea articolului 50.

Între timp, Lord Kerr, unul dintre inițiatorii articolului 50, a explicat că acesta nu este un proces “irevocabil” și că poate fi sistat.

“Luând în considerare consecințele, actorii politici nu ar trebui să presupună că Brexit este o afacere încheiată. Chiar dacă Marea Britanie declanșează articolul 50, Brexit încă poate fi prevenit”, se arată în raport.

De asemenea, academicienii au încurajat toți liderii politici să fie deschiși la concesiile cerute de Marea Britanie în negocieri.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close