Antena 3 CNN Externe UPDATE. Crucea Roşie estimează peste 1.200 de morţi în urma taifunului din Filipine

UPDATE. Crucea Roşie estimează peste 1.200 de morţi în urma taifunului din Filipine

UPDATE. Crucea Roşie estimează peste 1.200 de morţi în urma taifunului din Filipine
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
09 Noi 2013   •   16:30
UPDATE: Aproximativ 1.200 de persoane ar fi murit în Filipine, devastat taifunului Haiyan, unul dintre cele mai puternice de pe planetă, a anunţat sâmbătă Crucea Roşie locală, citată de AFP. 
"Este o estimare. Alte (autorităţi) trebuie să facă numărătoarea" precisă a victimelor provocate de această furtună, a declarat pentru AFP secretarul general al Crucii Roşii filipineze, Gwendolyn Pang.

-------------

Cel puţin 100 de persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite într-un oraş din centrul Filipinelor, după trecerea taifunului Haiyan, prezentat ca fiind cel mai violent din lume în acest an, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, citate de AFP, conform Mediafax.
Directorul general adjunct al aviaţiei civile din Filipine John Andrews a anunţat că directorul aeroportului din Tacloban a comunicat un bilanţ de "cel puţin 100 de morţi, găsiţi pe marginea drumului, şi aproximativ 100 de răniţi".
Manila a trimis, sâmbătă dimineaţă, mii de soldaţi în regiunile cele mai afectate de trecerea taifunului Haiyan.
"Am primit informaţii despre alunecări de teren şi clădiri dărâmate", a declarat şeful Crucii Roşii din Filipine, Gwendolyn Pang. 
Taifunul a lovit provinciile Leyte şi Samar, cu rafale de vânt care atingeau viteza de 315 kilometri pe oră.
După ce a traversat centrul şi sudul Filipinelor, taifunul Haiyan se îndrepta sâmbătă spre Marea Chinei de Sud, în direcţia Vietnamului.
Un jurnalist al unui post de televizune locală, GMA, a relatat că a observat zeci de cadavre de-a lungul drumurilor din Tacloban. 
Peste 125.000 de persoane din zonele cele mai vulnerabile au fost evacuate înainte de sosirea taifunului, potrivit Apărării Civile, iar alte milioane de persoane s-au baricadat în propriile locuinţe.
Preşedintele filipinez, Benigno Aquino, a avertizat joi populaţia să se pregătească la maxim împotriva acestei furtuni uriaşe care a avut un vârf de 380 de kilometri pe oră în apropiere Filipine.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close