Antena 3 CNN Externe Vatican. 10 porunci pentru şoferi

Vatican. 10 porunci pentru şoferi

Vatican. 10 porunci pentru şoferi
20 Iun 2007   •   08:22

Zece porunci pentru şoferi! Este vorba de un document neobişnuit ce reprezintă codul rutier al Vaticanului, emis de Consiliul Pontifical pentru migranţi şi turişti. Şoferilor li se cere, printre altele, să fie generoşi şi răbdători cu ceilalţi colegi de trafic, să se abţină de la băutură atunci când conduc şi să se roage chiar înainte de a-şi pune centura de siguranţă.


Persoanele aflate în trafic sunt împărţite, potrivit documentului, în patru categorii: călători, prostituate, copii fără familie şi cerşetori. Şoferii sunt avertizaţi încă de la început asupra faptului că automobilul poate deveni un... "prilej de a păcătui", mai ales atunci când este folosit la manevre periculoase sau când este folosit de prostituate şi clienţii lor.

Cele 10 porunci avertizează asupra efectelor pe care le poate avea furia la volan, care scoate tot ce este mai rău şi primitiv dintr-un şofer - gesturi nepoliticoase, înjurături şi lipsa simţului responsabilităţii. În timp ce unii au râs de această iniţiativă, alţii s-au declarat de acord cu noul cod.

Potrivit feţelor clericale, motivul pentru care a fost creat acest cod îl reprezintă fenomenul comportamentului total nepotrivit pe stradă, care a dus la apariţia unei noi categorii de păcătoşi - automobiliştii, motocicliştii, adolescenţii la bordul unor motociclete şi biciclete.

VATICANUL A EMIS UN DECALOG PENTRU ŞOFERII ITALIENI 

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close