Antena 3 CNN Externe Vice-ministrul italian de Externe avertizează cu privire la infracţiunile românilor din Italia

Vice-ministrul italian de Externe avertizează cu privire la infracţiunile românilor din Italia

Vice-ministrul italian de Externe avertizează cu privire la infracţiunile românilor din Italia
23 Oct 2007   •   13:30

“Un milion şi jumătate de români trăiesc în realitatea italiană, şi trebuie să evităm ca problemele recente să ne compromită patrimoniul comun''. Este mesajul vice-ministrului italian de Externe, Famiano Crucianelli, aflat la Bucureşti. Oficialul discută, între altele, cu autorităţile române, problemele celei mai mari comunităţi de străini din Italia. Marţi, Guvernul de la Roma dezbate pachetul de legi privind siguranţa, care prevede expulzarea rapidă a comunitarilor infractori, inclusiv români.

Măsura îi vizează în primul rând pe români, care de luni de zile ţin primele pagini ale ziarelor italiene, cu infracţiuni de toate tipurile. Proiectul de lege a provocat dispute în interiorul coaliţiei, şi a fost respins de comunişti.

Oficialul italian a avut întrevederi cu ministrul de Interne Cristian David, cu secretarul de stat în Ministerul de Externe Adrian Vieriţa, a făcut de asemenea vizite în Parlament şi urmează să se întâlnească la Cotroceni cu consilierul prezidenţial pe probleme de politică externă Anca Ilinoiu.

Ministrul de Interne român Cristian David se va afla miercuri la Roma, pentru discuţii cu omologul său italian, dar şi ministrul Justiţiei din Peninsulă.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close