Antena 3 CNN Externe Virusul ucigaş din China pare că nu mai poate fi controlat: numărul cazurilor a crescut cu 65% într-o singură zi

Virusul ucigaş din China pare că nu mai poate fi controlat: numărul cazurilor a crescut cu 65% într-o singură zi

Virusul ucigaş din China pare că nu mai poate fi controlat: numărul cazurilor a crescut cu 65% într-o singură zi.

Virusul ucigaş din China pare că nu mai poate fi controlat: numărul cazurilor a crescut cu 65% într-o singură zi
de M.Z.    |    28 Ian 2020   •   08:31

Ultimul bilanţ al autorităţilor arată că 106 oameni au murit infectaţi de noul coronavirus.

Autorităţile au confirmat şi un prim deces în capitala Beijing, iar alţi cinci oameni au fost ucişi de virus în Singapore. Un prim caz de îmbolnăvire a fost confirmat şi în Germania. Între timp, mai multe ţări, printre care Franţa, Spania, Germania şi SUA au anunţat că vor să-şi evacueze oamenii din China pe calea aerului. 

Virusul provoacă şi efecte economice, bursele americane au încheiat în scădere.

Numărul cazurilor confirmate în China a ajuns ieri la 4.515, ceea ce reprezintă o creştere cu 65% a numărului de pacienţi în cursul unei singure zi.

În Wuhan, punctul zero al epidemiei, oamenii fac faţă cu greu restricţiilor grele. Dar solidaritatea dintre oameni este vizibilă în postările video de pe reţelele de socializare. Aflaţi la capătul puterilor, localnicii îşi strigă unii altora mesaje de încurajare. 

La ieşirile din oraş, lucrurile stau însă cu totul altfel. 

Imagini şocante au fost surprinse la unul din punctele de ieşire din Wuhan. Mai mulţi oameni ar fi încercat să fugă din zona de carantină, iar poliţiştii i-au oprit cu focuri de armă. Oamenii sunt disperaţi: medicamentele şi măştile de protecţie sunt pe terminate, iar numărul îmbolnăvirilor creşte de la oră la oră. 

În timpul vacanţei de Anul Nou, aproape cinci milioane de oameni au părăsit Wuhanul din cauza festivalului sau a epidemiei, dar peste nouă milioane de oameni încă locuiesc acolo.

Companiile îi îndeamnă pe angajaţi să lucreze de acasă, iar vacanţa de Anul Nou Chinezesc a fost extinsă. 

Ca principiu de precauţie, trebuie să fim pregătiţi ca această epidemie să devină curând una globală, au atenţionat epidemiologii.

Criza a devenit însă una globală. În Singapore au fost deja confirmate cinci decese. Un prim caz a fost confirmat în Bavaria, iar şase cazuri au fost înregistrate şi în India. Pacienţii se află acum în carantină, izolaţi şi monitorizaţi îndeaproape de personalul medicale. 

În Statele Unite, alţi patru oameni, printre care şi un un student chinez de la Universitatea din Philadelphia, sunt suspectaţi că ar fi purtători ai virusului ucigaş. 

Efectele sunt resimţite şi pe Wall Street. Indicii bursieri NASDAQ, DOW şi Standard & Poors au raportate scăderi de 1,6 - 1,9 procente.

Virusul ucigaș din China nu mai poate fi controlat

×
Subiecte în articol: China virus china virus gripal coronavirus
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close