Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin se opune sancţiunii Iranului

Vladimir Putin se opune sancţiunii Iranului

Vladimir Putin se opune sancţiunii Iranului
26 Oct 2007   •   08:04

Preşedintele rus Vladimir Putin se opune sancţiunilor americane asupra Iranului, spunând că astfel de acţiuni înrăutăţesc situaţia privind programul nuclear al Teheranului. Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a lansat un apel la răbdare în ceea ce priveşte statutul provinciei Kosovo. Afirmaţiile lui Putin au fost făcute, în Portugalia, în ajunul summit-ului Rusia- Uniunea Europeană, care începe vineri la Lisabona.

Aliat de nădejde al preşedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, Vladimir Putin a obiectat în prezenţa preşedintelui portughez, Anibal Silva faţă de adoptarea unor noi sancţiuni americane împotriva Teheranului. Preşedintele rus consideră că decizia Washington-ului înrăutăţeşte situaţia şi aşa tensionată dintre Iran şi comunitatea internaţională. O altă obiecţie ridicată de Vladimir Putin la Lisabona este desprinderea provinciei Kosovo de Serbia.

?Nu are sens să continuăm promovarea acestor tendinţe distructive în Europa, tendinţe separatiste care dăunează stabilităţii multor ţări europene, printre care se numără şi Rusia?, a spus Putin.

Întrebat despre relaţia dintre Rusia şi Uniunea Europeană, liderul de la Kremlin a răspuns: ?Uneori, când avem discuţii cu omologii din Comisia Europeană, ne simţim de parcă ar trebui să ne apărăm mai ceva ca în faţa unor adversari?.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close