Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a semnat decretele care îi deschid calea pentru anexarea a două regiuni din Ucraina

Vladimir Putin a semnat decretele care îi deschid calea pentru anexarea a două regiuni din Ucraina

Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a ”independenței” regiunilor Zaporojie și Herson din Ucraina.

de Andreea Ştefan    |    30 Sep 2022   •   01:34

La miez de noapte, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a "independenței" regiunilor Zaporojie și Herson din Ucraina.

Este pasul de dinaintea anunțării alipirii regiunilor.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat în direct la Antena 3 CNN ce înseamnă acest lucru și ce urmează să facă președintele rus.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Nimic bun nu urmează. Practic, prin aceste confirmări, în acest moment se blochează orice fel de variantă de negociere cu Federația Rusă pentru o soluție de pace în ceea ce privește conflictul din Ucraina.

Dacă va semna, și este aproape sigur că acest lucru se va întâmpla, și decretele privind integrarea celorlalte două regiuni din estul Ucrainei, practic 15% din teritoriul Ucrainei, adică aproximativ o zonă locuită de 4 milioane de cetățeni, ar urma să fie anexată statului rus. Federația Rusă în acest moment a și-a exercitat suveranitatea și a considerat a fi legitim să aibă frontiere care ocupă un sfert din teritoriul Ucrainei.

Moscova consideră că, în acest moment, prin această gestică, transformă intervenția în Ucraina într-un război de apărare a teritoriului național. Și, evident, paradigma din acest punct de vedere va fi diferită, pentru că, așa cum rezultă din strategia de securitate națională a Federației Ruse, chiar în condițiile în care ar urma un atac militar convențional asupra teritoriului sau suveranității Federației Ruse, răspunsul poate fi unul nuclear”, a declarat Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Zaporojie Herson Ucraina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close