Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: "Ruşii au distrus absolut tot înainte de a se retrage din Herson"

Volodimir Zelenski: "Ruşii au distrus absolut tot înainte de a se retrage din Herson"

Forțele rusești au distrus infrastructura critică din orașul Herson înainte de a fugi, a declarat astăzi președintele ucrainean Volodimir Zelenski, menționând rețelele de comunicații și aprovizionarea cu apă, căldură și electricitate.

Volodimir Zelenski: "Ruşii au distrus absolut tot înainte de a se retrage din Herson"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2022   •   21:27

"Înainte de a fugi din Herson, ocupanții au distrus toate elementele infrastructurii critice: comunicații, apă, căldură, electricitate", a spus Zelenski într-o mesaj video.

Liderul ucrainean a mai declarat că trupele ucrainene au preluat controlul asupra a peste 60 de localități din regiunea Herson și că desfășoară "măsuri de stabilizare" în oraș.

"Rușii au același scop: să umilească oamenii cât mai mult posibil. Dar vom restabili totul, credeți-mă. Poliția a lansat măsuri de stabilizare. Măsuri de stabilizare sunt în curs de desfășurare și în Herson", a spus Zelenski, precizând că până în prezent au fost neutralizate aproape 2.000 de mine și obuze neexplodate.

Rușii s-au retras zilele trecute din Herson, oraș pe care l-au ocupat încă de la începutul războiului, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Herson Război Ucraina
Parteneri
Horoscop 2 octombrie 2023. Creativitate şi succes
x close