Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski le cere sprijin evreilor americani

Volodimir Zelenski le cere sprijin evreilor americani

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel luni la evreii americani pentru sprijin. Liderul de la Kiev a făcut și o relatare necruțătoare a distrugerilor rusești în țara sa, pe care a comparat-o cu armata germană nazistă care mărșăluia prin Europa.

Volodimir Zelenski le cere sprijin evreilor americani
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Mar 2022   •   21:53

"Acesta este doar un pur comportament nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru în alt mod", a spus Zelenski unui grup de evrei, Conferința președinților organizațiilor evreiești americane, în timp ce a continuat să facă presiuni pentru a primi mai multe avioane de luptă din Occident și pentru implementarea unei zone de excludere aeriană pe care NATO a respins-o până acum.

Zelenski a făcut o listă a orașelor despre care au fost distruse de forțele ruse, în timp ce ucrainenii depășiți numeric luptau cu tot ce aveau, chiar și atunci când nu aveau arme.

„Se aruncă sub tancuri – doar ca să înțelegeți ce se întâmplă aici”, a spus liderul ucrainean, care este evreu, într-un apel Zoom, scrie Reuters.

Rușii nu lasă oamenii să părăsească orașele pe care le-au atacat, nu permit introducerea de alimente și apă și deconectează internetul, televiziunea și electricitatea, a spus el.

”Toate aceste lucruri s-au întâmplat în timpul naziștilor”, a spus el. ”Supraviețuirea națiunii ucrainene - întrebarea este aceeași cu antisemitismul... Toate aceste milioane de oameni vor fi exterminate?”.

Zelenski a spus că 13 persoane au murit luni în timpul unui bombardament asupra unei brutării din Kiev, iar duminică, 50 de copii bolnavi de cancer au fost mutați, după ce o rachetă a lovit un spital de pediatrie din oraș.

Rusia numește campania pe care a lansat-o pe 24 februarie o ”operație militară specială” de dezarmare a Ucrainei și de îndepărtare a liderilor pe care îi descrie drept neo-naziști. Ucraina și aliații săi numesc acest lucru un pretext pentru o invazie pentru cucerirea statului.

Amploarea atacului rusesc asupra țării sale au fost la fel de neașteptate și devastatoare precum atacurile din 11 septembrie 2001 au fost pentru americani, a spus Zelenski.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski sprijin evrei americani
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close