Antena 3 CNN Externe Voronin: România plăteşte anumite persoane să susţină unirea cu Moldova

Voronin: România plăteşte anumite persoane să susţină unirea cu Moldova

Voronin: România plăteşte anumite persoane să susţină unirea cu Moldova
25 Aug 2007   •   16:38

Preşedintele Republicii Moldova acuză autorităţile de la Bucureşti că plătesc oameni care să susţină ideea unirii Moldovei cu România. Acuzaţia a fost lansată public de preşedintele Vladimir Voronin într-o emisiune televizată. ?Autorităţile române îi plătesc pentru ca ei să promoveze acest unionism, pe diferite căi. Românii, la vremea lor, s-au legat cu dracul, cu diavolul, ca să ocupe teritoriul nostru, Basarabia, cum spun ei?, a adăugat preşedintele Republicii Moldova. Liderul moldovean a spus despre români că ?s-au legat cu Hitler, cu Stalin, cu cine vrei, doar ca să-şi atingă scopul?. În aceeaşi intervenţie televizată, preşedintele Moldovei a spus că nu a promis niciodată preşedintelui Băsescu deschiderea unor consulate la Cahul şi Bălţi.

Voronin a afirmat că declaraţia de atunci a fost că Moldova analizează problema, nu că o rezolvă. În ianuarie, însă, după întrevederea cu preşedintele României, Vladimir Voronin declara că a hotârât ?în regim temporar, urgent, să deschid două birouri consulare româneşti, la Cahul şi Bălţi, care vor activa până se rezolvă problema?.

România ceruse deschiderea acestor consulate pentru că ambasada de la Chişinău nu făcea faţă cererilor de viză pentru România depuse de cetăţenii moldoveni.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close