Antena 3 CNN Externe Incident de securitate la Washington. Un bărbat a fost scos de poliție dintr-un vehicul suspect, parcat lângă Capitoliu

Incident de securitate la Washington. Un bărbat a fost scos de poliție dintr-un vehicul suspect, parcat lângă Capitoliu

Poliția Capitoliului a arestat, marți, un bărbat după ce a primit informații în legătură cu un vehicul suspect în fața sediului Curții Supreme a SUA din Washington, relatează presa americană.

Incident de securitate la Washington. Un bărbat a fost scos de poliție dintr-un vehicul suspect, parcat lângă Capitoliu
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Oct 2021   •   19:13

Incidentul a avut loc la ora locală 10 dimineața (ora 17 în România).

Echipe pirotehnice au verificat autoturismul suspect, parcat în fața Curții Supreme de Justiție şi în imediata apropiere a Congresului.

În zonă a fost instituit un perimetru de securitate, iar autoritățile au încercat fără succes să discute cu individul care se afla în vehicul.

În cele din urmă, polițiștii l-au scos, efectiv, din mașină pe suspect.

"Una dintre echipele noastre a intervenit şi a extras un individ din vehicul. Bărbatul este în detenție. Toată lumea este în siguranță", a transmis Poliția Capitoliului pe Twitter.

Acesta a fost identificat drept Dale Paul Melvin, din Michigan

Autoritățile investighează circumstanțele producerii incidentului de securitate şi motivele suspectului.

Curtea Supremă de Justiție din SUA examinează în actuala sesiune o serie de subiecte controversate, inclusiv probleme privind avortul, drepturile de a deține arme de foc și finanțarea școlilor religioase.

Incidentul s-a produs în contextul în care autoritățile americane au luat măsuri speciale de securitate în zona Capitoliului şi a Curții Supreme de Justiție, după protestele violente produse în ianuarie.

Cu toate acestea, în zonă au avut loc mai multe incidente.

În septembrie, un bărbat cu macetă, baionetă și zvastică pe mașină a fost arestat la Washington, înainte de mitingul simpatizanților de dreapta.

În august, după negocieri care au durat mai multe ore, autoritățile l-au arestat în zona Capitoliului pe un suspect de 49 de ani, care pretindea că are o bombă în mașină

În final, s-a dovedit că suspectul nu avea o bombă asamblată în vehicul, ci componente din care se putea realiza o bombă.

Tot în august, la începutul lunii, un bărbat de 27 de ani a înjunghiat mortal un polițist la sediul Pentagonului.

×
Subiecte în articol: Capitoliu vehicul suspect
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close