Antena 3 CNN International News Un bărbat cu macetă, baionetă și zvastică pe mașină a fost arestat la Washington, înainte de mitingul simpatizanților de dreapta

Un bărbat cu macetă, baionetă și zvastică pe mașină a fost arestat la Washington, înainte de mitingul simpatizanților de dreapta

Poliția Capitoliului a anunțat că a arestat, luni dimineață, un bărbat care avea în mașină mai multe cuțite, în apropierea sediului Comitetului Național Democrat.

Un bărbat cu macetă, baionetă și zvastică pe mașină a fost arestat la Washington, înainte de mitingul simpatizanților de dreapta
de Adrian Iclozan    |    13 Sep 2021   •   19:28

Vehiculul bărbatului este cel care le-a atras atenția polițiștilor: avea o zvastică desenată și mai multe simboluri folosite de susținătorii supremației rasei albe, relatează CNN.

Ofițerii din patrula poliției au remarcat camioneta suspectă în jur de miezul nopții. Mașina nu avea plăcuțe de înmatriculare, ci o imagine a drapelului american.

Când i-au cerut șoferului să tragă pe dreapta, oamenii legii au văzut o baionetă și o macetă, a căror deținere este ilegală în Districtul Columbia.

Șoferul, identificat drept Donald Craighead, din Oceanside, California, a fost arestat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Incidentul vine în condițiile în care forțele de ordine se pregătesc pentru posibile ciocniri și revolte în timpul mitingului simpatizanților de dreapta, programat pentru sâmbătă în capitala Statelor Unite, arată CNN.

Poliția Capitoliului a cerut Comitetului polițienesc competent reamplasarea temporară a gardurilor de protecție în jurul clădirii legislativului american înaintea evenimentului menționat, menționează sursa citată.

Șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, i-a convocat luni la discuții pe liderii majorității democrate și ai minorității republicane din legislativ, împreună cu șeful Poliției Capitoliului, în vederea pregătirilor de securitate pentru mitingul de sâmbătă.

Cel mai recent incident de securitate în zona Capitoliului a avut loc pe 19 august. Un suspect de 49 de ani care pretindea că are o bombă în mașină a fost arestat după negocieri cu poliția care au durat mai multe ore.

Clădirile din zonă au fost evacuate. În final, s-a dovedit că suspectul nu avea o bombă asamblată în vehicul, ci componente din care se putea realiza o bombă.

Capitoliul și zona adiacentă au fost luate cu asalt în data de 6 ianuarie de susținătorii fostului președinte Donald Trump, într-un demers nereușit de a împiedica învestirea noului președinte, Joe Biden.

Insurecția ratată s-a soldat cu cinci morți.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close