Antena 3 CNN Externe Washingtonul se declară "profund îngrijorat" de violenţele din Tripoli

Washingtonul se declară "profund îngrijorat" de violenţele din Tripoli

Washingtonul se declară "profund îngrijorat" de violenţele din Tripoli
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
17 Noi 2013   •   09:22
Washingtonul s-a declarat "profund îngrijorat" de violenţele din Tripoli, soldate cu cel puţin 40 de morţi, şi a îndemnat toate părţile implicate în conflict să dea dovadă de "reţinere", relatează AFP, conform Mediafax.
"Condamnăm folosirea violenţei şi îndemnăm toate părţile la reţinere şi la restabilirea calmului", a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, citat într-un comunicat.
Agenţi ai unei miliţii islamiste au deschis focul, vineri seară, spre manifestanţi care denunţau prezenţa lor la Tripoli. Ulterior, protestatarii au atacat sediul din Tripoli al miliţiei islamiste, care are cartierul general în Misrata, oraş situat la 200 de kilometri de capitală.
 Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului libian al Sănătăţii, bilanţul violenţelor din Tripoli a ajuns la 43 de morţi şi peste 450 de răniţi.
"Autorităţile de la Tripoli şi poporul libian se confruntă cu provocări majore în procesul de tranziţie democratică, însă nu putem da înapoi, deoarece prea mult sânge a fost vărsat şi prea multe vieţi au fost sacrificate", a afirmat Kerry, adăugând că Libia va beneficia în continuare de susţinerea Statelor Unite.
Premierul libian, Ali Zeidan, a îndemnat sâmbătă la încetarea violenţelor, apreciind că următoarele zile vor fi "decisive pentru istoria Libiei şi pentru reuşita revoluţiei sale".
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close