Antena 3 CNN Externe Wikileaks scoate la vânzare tricouri, şepci şi căni personalizate

Wikileaks scoate la vânzare tricouri, şepci şi căni personalizate

Wikileaks scoate la vânzare tricouri, şepci şi căni personalizate
Sursa foto: Foto: thenextweb.com
23 Feb 2011   •   20:37

În timp ce fondatorul Julian Assange se confruntă cu probleme legale, fiind reţinut în Marea Britanie, site-ul Wikileaks are dificultăţi financiare, informează Hindustan Times.

Încercând să menţină un echilibru financiar dar să şi facă rost de fonduri noi, site-ul a deschis un magazin on-line, care comercializează produse personalizate Wikileaks, de la tricouri şi bluze imprimate, la căni, huse pentru laptop-uri sau iPad-uri, umbrele, şepci sau chiar animale de pluş.

Site-ul susţine că toate profiturile vor fi folosite pentru operaţiunile Wikileaks, transmiţând mesajul "keep us strong"(menţineţi-ne puternici).

Produsele comercializată au preţuri cuprinse între 17 şi 57 dolari şi sunt vândute prin intermediul unui magazin on-line. Reprezentanţii Spreadshirt, care a distribuit produse personalizate pentru formaţii ca Spice Girls sau Boyzone, susţin că produsele Wikileaks au un potenţial bun de vânzare.

Problemele financiare pentru Wikileaks au început în momentul în care PayPal, Mastercard şi Visa au oprit procesarea donaţiilor făcute de utilizatori. Conform lui Assange, site-ul a pierdut 650.000 de dolari din această cauză. În medie, Wikileaks primea 130.000 de dolari zilnic din donaţii.

×
Subiecte în articol: wikileaks vanzare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close