Antena 3 CNN Externe Zeci de răniţi, după ce taifunul Fanapi a lovit Taiwan-ul

Zeci de răniţi, după ce taifunul Fanapi a lovit Taiwan-ul

Zeci de răniţi, după ce taifunul Fanapi a lovit Taiwan-ul
Sursa foto: Foto: Video News
19 Sep 2010   •   23:35

45 de oameni au fost răniţi după ce taifunul Fanapi a lovit cu putere Taiwanul. Alte câteva mii de persoane au fost evacuate din regiunile predispuse la alunecările de teren şi peste 170.000 au rămas fără curent electric. Taifunul Fanapi se îndreaptă acum spre estul Chinei.

Zeci de oameni au fost transportaţi la spital după ce au fost răniţi de geamurile sparte de vântul puternic sau de copacii căzuţi la pământ.

Din cauza puterii cu care taifunul a lovit Taiwanul, autorităţile au luat decizia de a anula toate zborurile interne sau externe. Zeci de drumuri au fost închise din motive de siguranţă. Meteorologii spun că rafalele de vânt au atins peste 160 de kilometri la oră, iar ploile abundente vor continua să cadă.

În regiunile predispuse la alunecări de teren, peste şase mii de oameni au fost evacuaţi. Autorităţile au trimis deja echipe de intervenţie pentru a-i ajuta pe sinistraţi.

Compania de electricitate a anunţat că aproximativ 170.000 de persoane au rămas fără curent electric.

Taifunul Fanapi este primul din acest an care loveşte Taiwanul. Oficialii au luat măsuri de siguranţă suplimentare după ce, anul trecut, taifunul Morakot a făcut 700 de victime.



Antena 3

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close